VISITORS

free counters

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δύο 'Αγγελοι που ταξίδευαν, σταμάτησαν να περάσουν τη νύκτα στο σπίτι μίας ευκατάστατης οικογένειας.

Οι άνθρωποι όμως ήταν αγενείς και αρνήθηκαν να αφήσουν τους Αγγέλους να μείνουν στο δωμάτιο φιλοξενουμένων. Αντίθετα μάλιστα τους είπαν να κοιμηθούν στο κρύο υπόγειο του σπιτιού.

Καθώς έπεφταν να κοιμηθούν πάνω στο σκληρό δάπεδο, ο μεγαλύτερος 'Αγγελος είδε μια τρύπα στον τοίχο και την επισκεύασε. Όταν ο νεώτερος 'Αγγελος τον ρώτησε γιατί το έκανε, ο μεγαλύτερος 'Αγγελος απάντησε... «Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν.»

Το επόμενο βράδυ οι 'Αγγελοι διανυκτέρευσαν στο σπίτι ενός πολύ φτωχού, αλλά πολύ φιλόξενου αγρότη και τη σύζυγό του. Αφού μοιράστηκαν μαζί τους το λιγοστό φαγητό που είχαν, το ζευγάρι άφησε τους Αγγέλους να κοιμηθούν στο κρεβάτι τους, ώστε να κάνουν ένα άνετο και ξεκούραστο ύπνο.

Το επόμενο πρωί που ξύπνησαν, οι 'Αγγελοι βρήκαν τον αγρότη και τη σύζυγό του να κλαίνε. Η μοναδική αγελάδα που είχαν, της οποίας το γάλα ήταν το μόνο έσοδο, ήταν νεκρή. Ο νεώτερος 'Αγγελος οργισμένος ρώτησε τον μεγαλύτερο, «Πώς επέτρεψες να συμβεί κάτι τέτοιο1 Ο πρώτος άνθρωπος είχε τα πάντα και όμως εσύ τον βοήθησες.

Η δεύτερη οικογένεια είχε ελάχιστα, αλλά ήταν πρόθυμη να μοιραστεί τα πάντα μαζί μας και όμως επέτρεψες να πεθάνει η αγελάδα τους.». «Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν,» του απάντησε ο μεγαλύτερος 'Αγγελος. «Όταν ήμασταν σε εκέινο το κρύο υπόγειο, είδα ότι μέσα στην τρύπα υπήρχε κρυμμένο χρυσάφι.

Επειδή ο ιδιοκτήτης ήταν τόσο αχόρταγος και εντελώς απρόθυμος να μοιραστεί την περιουσία του, σφράγισα τον τοίχο ώστε να μη μπορέσει να βρει τον κρυμμένο θησαυρό.». «Χθες που κοιμηθήκαμε στο κρεβάτι αυτών των καλόκαρδων ανθρώπων, ήρθε ο 'Αγγελος του Θανάτου να πάρει τη σύζυγο και εγώ στη θέση της έδωσα την αγελάδα. Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι όπως δείχνουν.». Μερικές φορές έτσι ακριβώς συμβαίνει και στη δική μας ζωή, όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα έπρεπε ή όπως θα θέλαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου